Allergikompagniet-grafik4

Læs vores patienters beretninger

Vi vil gerne dele en håndfuld af de mange solstrålehistorier, vi får tilbage fra nogle af de mennesker, vi har hjulpet gennem tiden. Et par af beretningerne er forkortet. God fornøjelse med læsningen.
Lene Hansson
Kostvejleder

Som ung pige havde jeg allergi overfor græs, hø, støv, dyrepels, forskellige fødevarer og udviklede astma og høfeber. Medicin virkede ikke, men med min egen kostomlæg forsvandt næsten al allergi, høfeber og astma. Dog kom jeg ikke af med min allergi overfor heste, og kunne ikke engang klappe en hest uden at hæve op i halsen, nyse og få kløe.

Jeg læste om Torben fra AllergiKompagniet, hvorigennem jeg læste mig til, at al allergi også kan skyldes chok og traumer.

Jeg fik 3 konsultationer hos Torben mod min allergi for heste, og med Torbens særlige terapiteknik, fandt jeg ud af, at en tidligere traumatisk oplevelse i stalden var årsagen til min krops reaktioner på heste. Min krop “forsvarede” mig imod at komme tæt på både heste, stalden, høet og støvet! Jeg havde aldrig tænkt, at det kunne være årsagen, og Torben forklarede at sindet forsøgte at beskytte mig, da hukommelsen, mindede mig om den traumatiske oplevelse for mange år siden. Det var sandt!

Blokeringen forsvandt, da den traumatiske oplevelse blev belyst og bearbejdet, og jeg kunne igen være sammen med heste og ride. Beviset var rideferie på Rømø, den følgende sommer, uden så meget som et eneste nys, men med en masse fornøjelse!

Kristian Nordhøj

Kristian har længe haft problemer i hverdagen da hans allergirelateret astma gjorde det hele lidt mere bøvlet.


Han elsker sport, men det er svært at yde når man som allergiker spiller på fine nyslåede fodboldbaner. Til sidst brugte han astmaen som undskyldning for ikke at kunne løbe, han kunne ikke skelne astma fra dårlig kondi.


Som mor er det så min opgave at hjælpe, ikke bare se til. Jeg mente at det bedste for min dreng ville være at komme ud af den medicin, der ikke kurerer men bare holder symptomer nede. Jeg er ret uautoritetstro, da min erfaring er at lægeverden ikke kan forstå helt, hvad jeg siger, derfor var det naturligt at søge alternative veje.


Jeg hørte om AllergiKompagniet og tænkte, ja det kan da ikke skade. Og det gjorde det ikke, nu er det kun 3 uger siden vi var hos dem sidste gang, men Kristian bruger slet ikke forebyggende medicin mere, han vil dog gerne have sin akutmedicin med til sport, han er ikke helt tryg uden endnu…..men han glemmer altså at bruge den. En lille sidegevinst er at han taber sig lige så stille, og hans humør er bedre.

Søren Steen Johansen
Afdelingsleder, Saint-Gobain Distribution Denmark

Jeg har været allergisk over for pollen i ca. 13 år. Allergien er så stille og roligt blevet værre og værre fra at vare i 1-2 måneder varede den fra starten af pollensæsonen til slutningen af pollensæsonen (Marts-September).


Jeg gik fra at spise antihistamin i 1-2 måneder til at spise dem i ca. 7 måneder samt at bruge øjendråber og næsedråber på de slemme dage, og det forbrug var stigende. Efter at have besøgt AllergiKompagniet i foråret 2010 har jeg taget 3 antihistaminer hele sommeren 2010.


Min allergi er helt klart blevet langt mindre allerede efter 1 behandling og yderligere mindre efter 2 behandling. Jeg mener dog selv jeg har en anelse allergi stadigvæk og jeg har tænkt mig at henvende mig hos AllergiKompagniet snart igen. Min kone som også har lidt af allergi er også hjulpet af med meget af hendes allergi.


Vi havde også en snak omkring at tage en anti Candidasvampe kur. Vi var meget skeptiske omkring dette i starten, men besluttede at vi selv ville prøve at lave vores egen kur. Vi var så inde hos AllergiKompagniet for at modtage 2 allergibehandling og fik så købt AllergiKompagniets produkter og fortsatte så kuren i yderligere en måned.


Jeg savner så at få bekræftet om mit Candida svampeangreb er slået ned, men jeg er sluppet af med smerter i mine arme/albuer som jeg ellers har haft i flere år. Jeg/vi overvejer at tage en kur mere til foråret. Jeg har haft en sommer næsten uden medicin, for første gang i over 10 år, tak for det AllergiKompagniet. Med venlig hilsen – Søren Steen Johansen.

Line Leth

Jeg har haft allergi siden jeg var omkring 25 (12 år) Jeg fik konstateret allergi først ved priktest (viste allergi over for græs og birkepollen) og derefter ved blodprøve – sidstnævnte viste meget kraftig allergi over for birkepollen.


Jeg har gennemgået en desensibilisering over for birk – med meget ringe virkning (mindre kløe i øjnene, men til gengæld astmatiske symptomer). De sidste år er jeg i pollenperioden blevet behandlet med både piller, spray og inhalatorer (bibyrebark). Virkningen har været tydelig, men jeg har overhovedet ikke været symptomfri.


Da jeg dette forår fik min første behandling hos AllergiKompagniet, var mine symptomer dog ikke så kraftige. Inden min første behandling var jeg noget skeptisk, og undervejs oplevede jeg det som meget specielt og underligt. Jeg kunne dog forholdsvist hurtigt mærke, at der skete et eller andet undervejs, og jeg brugte stort set ikke medicin resten af sæsonen.


Den mest overvældende oplevelse var dog, at min behandler efter at have fjernet en del forskellige allergier, gerne ville prøve at undersøge, om der kunne være andre grunde til min kradsen og ruhed i halsen. Han fandt frem til at årsagen var psykisk – relateret til ikke at føle, at jeg kunne tale frit. Han brugte lang tid på at fjerne denne “ubalance”, og umiddelbart efter følte jeg, at min hals var blevet dobbelt så bred indeni.


Da jeg gik derfra tænkte jeg en del over, hvad begrebet “ikke at kunne tale frit” dækkede over, og jeg fandt frem til en forståelse omkring at være rolig og afslappet i selskab med andre mennesker, som jeg ikke kender så godt. Et par dage efter skulle jeg i forbindelse med mit arbejde til et arrangement, hvor jeg normalt netop ville have følt mig lidt ufri og akavet ved min egen rolle i forsamlingen. Under arrangementet tænkte jeg ikke over det, men da jeg kom hjem slog det mig, at jeg jo havde “haft en fest”, jeg havde hygget mig og havde slet ikke følt mig ufri og akavet – netop dette, som behandlingen eftersigende skulle have ændret på.


Meget tankevækkende. Effekten har også holdt efterfølgende. Mht. min allergi er jeg spændt på forårets pollensæson – jeg håber, jeg kan slippe for al medicinen i år.

Annette Storgaard Jørgensen

Jeg blev behandlet for husstøvallergi af Torben Andersen i juni 2005.


Jeg oplevede en umiddelbar bedring allerede den første dag, og den første måned efter behandlingen, hvor jeg også tog kosttilskud og fulgte en diæt anbefalet af Torben, aftog symptomerne hurtigt, for snart helt at forsvinde. Det har nu, i efteråret 2005, i et par måneder været højsæson for husstøvallergi, men jeg har for første gang i mange år intet mærket til det. 


Jeg konsulterede Torben Andersen, fordi jeg efterhånden var desperat over mine kløende, røde øjne. Mit indtryk af Torbens behandling var umiddelbart, at den var helt utrolig nem, hurtig og behagelig for mig.


Jeg må indrømme, at jeg har en vis skepsis over for alternative behandlingsformer. Også fordi jeg tidligere hos en anden behandler har følt, at jeg blev taget ved næsen. Derfor var det vigtigt for mig at forstå principperne bag Torbens behandling. Jeg synes, han forklarede dem på en god måde.


Jeg tænkte: ”Ja, hvorfor skulle det ikke være en fejlslutning, som hjernen har foretaget i et presset øjeblik, der er årsagen til, at jeg reagerer allergisk imod noget, der er ganske naturligt?” Men jeg mener ikke, at mine forventninger har ret meget med min bedring at gøre.


Jeg havde prøvet så meget forinden, som jeg bestemt også håbede skulle virke, men som ikke gjorde det. Min oplevelse er, at behandlingen fjernede årsagen til allergien, og at bedringen herefter blev hjulpet på vej ved, at jeg levede ekstra sundt i en periode.


Hvad diæten angår, så var det sværeste for mig at undvære kaffe dagligt og vin af og til. De andre kostprincipper, inklusiv aloe vera-drik og hvidløgs- og fiskeoliepiller, har jeg ladet indgå i min kost siden hen, så vidt det nu er muligt, når man lever i en almindelig familie med børn. Det bekommer mig kun godt. Kaffen og vinen ”lukkede jeg ind” igen efter et par måneder, uden negative følger.


Når jeg vågner om morgenen nu og ser på min kæreste, er mine øjne ikke længere røde og klistrede, men klare og blå! Det er en fantastisk forhøjelse af min livskvalitet, og jeg skriver dette i håbet om, at andre kan hjælpes, lige som jeg er blevet det.

Poul Slot

Har været allergisk overfor græs siden jeg var lille dreng, og der har i mange år været 2-3 uger hver sommer omkring Skt. Hans, hvor livskvaliteten har dalet til nulpunktet pga. kløe i næse og svælg, hundrede af nys hver dag. Har i mange år benyttet håndkøbsmedicin (brugte benadryl oftest), men det tog kun toppen af symptomerne. Jeg fik 2 behandlinger udenfor sæson, en i efteråret og en i starten af foråret. Selve behandlingerne var udramatiske og eneste bivirkning for mig var, da jeg skulle hjem efter behandlingerne, hvor jeg havde vild trang til at nyse. Da selve græssæsonen gik i gang var stort set alle symptomerne væk. Jeg havde det sådan, at den værste dag var som den bedste dag medicineret året før. Så efter næsten 30 år med medicin hver år, kunne jeg for første gang gå en hel sæson igennem uden medicin. Jeg valgte at få en 3 behandling imod slutningen af græssæsonen da jeg stadig havde en lille smule kløe i næsen, og den tog det sidste. Jeg har så endnu at få bevist at det holder i længden, men jeg kan fortælle at det var en fornøjelse at gå en helt sæson igennem uden brug at noget medicin. Og jeg vil karakterisere mig som hårdt ramt med græsallergien, hvor jeg mindst 2 dage hvert år havde det så skidt, at jeg følte mig rigtig syg. Så jeg kan varmt anbefale at prøve det, hvis ens allergi er der, hvor livskvaliteten daler i sæson.

Marianne Thyboe Christensen

Jeg blev sparket af en hest som 7 årig og siden har jeg været multiallergiker (jeg er 41 år i skrivende stund). Jeg er blevet testet på sygehuset og i foråret 2010 hos allergilæge, hvor de blot tilbød mig en anden form for medicin, men da jeg spurgte, om man ikke kunne gøre noget andet, end at dulme min allergi, var svaret nej. Jeg blev undersøgt for mælk ved en priktest, men den viste ikke noget og jeg ved, når jeg drikker mælk bliver min allergi værre. Jeg kan ikke sige om jeg i dag, efter jeg har været hos Torben, om jeg reagere overfor pollen, jeg ved blot at jeg har det MEGET MEGET bedre. Jeg havde konstant snue og kunne ikke besøge nogen med dyr, det var også meget slemt i vores sommerhus, hvor jeg heller ikke kunne få luft, men det er også væk. Jeg tjekker ikke pollentallene og går ikke op i det. Det i sig selv er jo helt utroligt. Nu har vi hund og jeg har ingen problemer med at besøge folk med dyr. Jeg reagerer stadig overfor kanin, jeg føler heller ikke jeg er helt færdig med min behandling hos Torben. Jeg var også på en Candida-kur, men grundet en stresset periode er kosten blev noget usundere igen, og straks får jeg snue, hud allergi m.m. Nu er jeg begyndt at spise sundere igen (uden at gå amok) så det er utrolig vigtigt at jeg lever rimelig sundt. Jeg havde vores hundehvalp med som sidste behandling for hund og det er FANTASTISK. Tænk at vi har hund, min største drøm, for mig selv og at kunne give mine drenge en hund, det er så stort og til enorm glæde + jeg har fået et fantastisk liv, det er som at bryde ud af et fængsel, nu kan jeg gøre alt og jeg er ikke træt. Inden jeg gik i gang med kuren virkede det for hokuspokus, jeg troede ikke på det. Jeg gjorde det kun fordi jeg ikke tror Annette Heick ville stille op på den måde, hvis der ikke var noget om snakken + hvis jeg ikke prøvede, ville jeg aldrig finde ud af om det virkede. Det værste der kunne ske var, at jeg havde brugt nogle penge, og det er til at leve med, hvor imod uvisheden over ikke at have prøvet, var værre. Efter 1. gang havde jeg det rigtig godt, men symptomerne kom tilbage igen. Her var jeg lidt på vippen til tvivle på om det virkede, men igen jeg tog af sted og efterhånden som Torben kom lag for lag igennem, så holdt det ved. Utroligt. Jeg var hos Torben sidste gang i maj måned 2010. Jeg anbefaler alle med allergi til at prøve det, med spørgsmålet, “hvad er det værste der kan ske ved at prøve det?”. Akutmedicin er ikke nødvendig mere. Det er så fantastisk, jeg er jer så taknemmelige.

Kirsten Hedtoft
Viceskoleinspektør, Københavns Kommune

I hele mit voksne liv har jeg haft svær høfeber, Quinckeødemer og urticaria(nældefeber). Ved spisning af fx paprika, ærter, carry mm svulmede min tunge op. Jeg gennemgik desensibiliseringer for hassel, birk, husstøvmider, æbler, kirsebær og kat, senere også for hveps. Det blev mange hundrede indsprøjtninger over et langt forløb, hvorunder jeg reagerede kraftigt. Én gang med anafylaktisk chok. Særligt ubehageligt var ophobet væske på hjernen, der gav svære smerter. (Da jeg ikke længere spiste tomater, ophørte dette symptom.) Ved 1. indlæggelse på Rigshospitalet reagerede jeg positivt for alle slags pollen, (minus røn og ahorn). Senere, ved 2.- og 3. indlæggelse testedes mest fødevarer. Om mine reaktioner kunne være psykosomatiske blev testet og – afvist! Jeg har i mange år levet restriktivt, men ret sundt med fisk, kød, kartofler, kål, bønner, æg og rugbrød som basiskost. Længerevarende akupunkturbehandlinger, hos to kinesiske og en dansk læge igennem årene, gjorde også, at jeg mødte op med skepsis på den nøgternt og pænt indrettede klinik i oktober måned 2009. Hos AllergiKompagniet gik kinesiolog Flemming i gang med afprøvning af diverse allergiemner, som fx grapefrugt. Mine muskelreaktioner blev afprøvet på min udstrakte h. arm: 75-70 år ,70-60 ,60-50, 50-40,o.s.v. ved 56 års alderen var der reaktion. Med lukkede øjne, og Flemming bag mig holdende på mit hoved, tænkte jeg mig tilbage, til jeg var fx 56 år. Ved dette og alle de andre tilbageblik, fik jeg billeder af svært håndterbare oplevelser, således også ét, da jeg var 56, hvor jeg havde alvorlige konflikter med en nær kollega. Efterpå spiste jeg et stykke af frugten. Ingen allergireaktion, men den smagte virkelig godt. (Siden jeg var 56 år har enhver indtagelse af citrusarter, selv i små mængder, medført eksplosive opkastninger!) Vi kom igennem mange pollentyper og fødeemner i 3 behandlinger. Ved 1. besøg mente Flemming, at min Candidasvamp skulle mindskes. Alle har denne svamp. Penicillin fx giver den øget vækst og ofte diarré. men den svækker tarmvæggene og kan give øget allergifølsomhed for fødeemner. Som beskrevet på hjemmesiden indtog jeg aloe vera juice, hvidløgs-piller, mælkesyrebakterier og fiskeolie. Allerede de første dage følte jeg mig lettet, glad og mindre træt. Jeg kniber mig i armen, og tror endnu ikke, det virkelig kan være sandt. Jeg spiser af de fødeemner, der har været udelukket fra min diætliste i årevis,- og jeg har det fint!! Flere har uopfordret sagt mig, at de synes, jeg ser bedre ud, og jeg føler mig også sådan. Nu bliver den store prøve, hvordan det vil gå, når pollensæsonen begynder. Jeg glæder mig, og tror at foråret vil blive den rene fryd. Den skønne årstid , ligesom sommer og efterår, der indtil nu altid har været levet med allergi-symptomer og behandlingsproblemer for at dæmpe min krops reaktioner, bliver måske nu til at opleve fuldt, godt og helt. Jeg er spændt. Tak og meget venlige hilsener sender Kirsten Hedtoft.

Jane Vind Borgstrøm
Sygeplejerske

I efteråret 2005 udviklede jeg en voldsom allergisk reaktion udløst af maling. Jeg var faktisk tæt på at dø i min egen seng. Jeg udviklede Quinckes Ødem samt voldsom nældefeber. Jeg har været i behandling med store doser Prednisolon og har været sygemeldt i flere måneder. Lægeligt er jeg betegnet som multiallergiker, bl.a. var jeg allergisk overfor dufte, kemikalier, husstøvmider, latex etc. Listen er meget lang. Sidste sommer var jeg kraftig plaget af birke- og græspollenallergi og måtte igen i behandling med Prednisolon, da antihistaminer ingen effekt havde. Jeg har været i behandling hos AllergiKompagniet (Torben) 6 gange i alt. Efter første behandling for birkepollen kunne jeg igen opholde mig udendørs i haven osv. Da græspollensæsonen startede blev jeg så syg, at jeg ikke kunne passe mit arbejde, var sengeliggende og kunne ikke spise og drikke. Min mand ville enten have mig indlagt eller i behandling hos AllergiKompagniet. Valget faldt på sidstnævnte. Efter 2 timers behandling kunne jeg sidde på Lyngby hovedgade, udendørs, og spise aftensmad. Jeg er fortsat plaget af en del dufte, men antallet er stærkt reduceret. Nu er jeg igen mig selv og smækfyldt med ny energi. Jeg er siden blevet priktestet hos egen læge og jeg har ikke længere allergi overfor pollen og husstøvmider. Jeg er lykkelig for at jeg fandt frem til AllergiKompagniet via Internettet. Det har gjort underværker for min livskvalitet. Jeg tror faktisk at behandlingen har “reddet mit liv”. Jeg har, som sygeplejerske, på en afd. for yngre erhvervede hjerneskader, været ude for en patient, som har fået en hjerneskade pga. anafylaktisk chok. Jeg er villig til at give tilladelse til indsigt i min lægejournal. Med venlig hilsen – Jane Borgstrøm.

Christian Doest
Studerende, Zealand Business College

Denne beretning er skrevet af Christians mor, dengang Christian var 12 år gammel. Christian var en helt normal, glad og sund dreng indtil han som 7- årig, uden forvarsel af nogen art, udviklede en voldsom pollen allergi, hvor en test hos Børnelægen viste, at græs som den eneste faktor der udløste denne reaktion. På en skal fra 1-10 målte lægen Christians allergi overfor græs til at være +10. Det kunne ikke være værre!
Øjnene kløede konstant og næsen løb, men det værste var dog, at Christians slimhinder i næsen hævede og gjorde det meget svært at trække vejret normalt. Christian kunne, når det var værst, kun trække vejret gennem munden. Christian var til kontrol hos Børnelægen 2 gange årligt, og fra gang til gang udviklede Christian allergi for nye ting. Han endte med at reagere allergisk på bla. birk, bynke, hest, hund (vi har selv 2 schæftere !) og husstøv….Vi indkøbte alverdens medikamenter: Øjendråber og salve, næsespray i flere varianter, piller som skulle kunne klare alle symptomer under ét, også i flere varianter – og intet hjalp nævneværdigt, Christian blev bare endnu mere træt, pirrelig og utryg ved situationen. Da vi hørte om jeres birkepollen kursus ”Slip af med din allergi” var vi godt nok i tvivl om vi kunne tillade os at tilføje Christian flere skuffelser. En opringning og en meget lang, rigtig god og informativ snak med Lis gjorde, at vi valgte at forsøge endnu engang – og gud ske tak og lov for det!
Torben testede Christian, og konstaterede ganske rigtigt en allergisk reaktion på alle ovennævnte ting… Forklarede, at en Candida svamp drillede gevaldigt – anbefalede en hvidløgskur og en periode med ændring af kosten, som Christian absolut ikke syntes om, men dog fulgte så godt som muligt! Hvad der derefter skete kan jeg desværre ikke gengive, da jeg ikke har spor begreb om hvordan og hvad Torben kodede om i Christians under- eller overbevidsthed…. Men én ting ved jeg dog nu med sikkerhed – DET VIRKEDE! Hvor Christian tidligere reagerede voldsomt allerede i marts/april pga. birkepollen skete der nu ingenting! Ingen røde kløende øjne, ingen nysen, og bedst af alt kunne han trække vejret normalt – også gennem næsen! Som noget helt specielt kan vi rent faktisk dokumentere effekten af Torbens behandling, da det ved Christians sidste kontrol besøg hos Børnelægen viste sig, at han ikke længere reagerer allergisk på hverken birk, bynke, hund, hest eller husstøv… SÅDAN! Tusind tak. Maibrit Doest

Diana Skriver
Forsikringskonsulent hos LB Forsikring A/S

“Jeg fik konstateret min første allergi – overfor husstøv – for ca. 20 år siden. Jeg fik næsespray som jeg klarede mig med i flere år. I dag ved jeg at jeg også har haft fødevareallergi i hele mit liv, og altid været ræt og haft dårlig fordøjelse. Så var jeg til en temaaften, hvor Torben Frank Andersen fra Allergikompagniet fortalte om sin nye viden og behandlingsform. Efter en del behandlinger havde han fået mine reaktioner over for mere end 100 fødevarer væk, og jeg har nu i 2 1/2 år spist lige hvad jeg har lyst til. Jeg er blevet glad, har fået mere energi og det er fantastisk at blive inviteret til fest og bare nyde hvad der bliver serveret.”

Jacob Arentoft
Digital forretningsudvikler & iværksætter

Jeg har lidt ganske voldsomt af høfeber og allergi overfor græs og birk i mange år. Jeg frygtede altid foråret, for hvordan ville det nu gå? Jeg blev anbefalet at prøve Allergikompagniet, og var nok rimelig skeptisk ligesom mange andre. Men samtidigt ville jeg gerne give det en chance – for hvis det virkede ligeså godt som min svoger sagde, var det jo helt fantastisk. Jeg fik først én behandling og fik en voldsom reaktion, da jeg var i skoven om aftenen. Dagen efter fik jeg en behandling mere, og resten af sommeren var der stort set ingen allergiske reaktioner. Jeg synes det er helt vildt! Er en MEGET stor fan! PS: Fik også en candida diæt, men jeg synes den var for svær at holde – uden sukker, vin, tobak, kaffe, brød og kød i en hel måned – puha! Men jeg er jo også stort set kureret for allergi, så alt er godt 🙂

Stine Kirt Hansen
OTR, BUPL nord

Jeg har lidt af allergi siden jeg var ca 10 år gammel. Priktesten sagde dengang forskellige græsser. Jeg blev ikke vaccineret. Jeg havde så kløende øjne at jeg måtte ligge i et koldt rum med en våd klud over øjnene. Min næse var et stort nys med flod og kløe helt ind i kraniet. Hele sommeren måtte jeg undgå græspollen, så vidt muligt. Lægen har skrevet diverse binyrebark-baseret næsesprayer på recept. ellers håndkøbspiller, teldanex, livostin, øjendråber. Jeg havde en meget positiv tilgang til behandlingen. Der var en mærkbar ændring fra jeg kom til jeg forlod AllergiKompagniets hus. I sommers var den sidste behandling. Jeg brugte ikke medicin resten af sommeren!! Den positive virkning som jeg tænker over er, hvad jeg spiser, fordi den Candida som der var meget i overproduktion. Så kost og sundhed blev en følgevirkning. 🙂

Lotte Aagesen

Har haft astma/allergi siden jeg var spæd: støv hunde, katte og pollenallergi grundlæggende. Siden heste, køer, kanin, rå hasselnødder. Jeg blev priktestet som barn. Blev desensibiliseret da jeg var 23/24 år: kat/hund Jeg har siden jeg var 2½ år lidt af tilbagevendende kraftige astmaanfald med stærk åndedrætsbesvær. Siden da pollenallergi kom til: kløende, røde øjne og nyseanfald – evt også astmaanfald. Har taget tabletter som teenager, husker ikke navnet. Siden ca. 1974 ventoline. Siden ca. 1993 spirocort/pulmicort turbohaler periodevis og terbasmin/bricanyl turbohaler anfaldsvis. Jeg var til første behandling i februar for ca 4 år siden – behandling var gratis, og der kunne jo ikke ske noget ved at prøve. Da jeg gik hjem efter behandlingen, troede jeg ikke på det. Det virkede FOR underligt. Men i maj oplevede jeg, at min pollenallergi var helt væk! Det syntes jeg var fantastisk!!! Siden har jeg kunnet nyde forår og sommer uden de sædvanlige høfeber-sympt. Støvallergien er kraftigt reduceret. Desværre har behandlingen intet ændret i forhold til katteallergi. Jeg får voldsomme anfald, hvis jeg kommer i kontakt med katte. Men alt i alt – jeg VED, behandlingen virker – og man kan være heldig det allerede er fra 1. behandling. Før eller siden MÅ videnskaben bøje sig!

Lasse Anker

Jeg har den form for allergi, som man kalder helårs allergi. Jeg har altid været hårdt ramt om morgenen, som var med til at jeg begyndte, at tage medicin hver dag. Efter anbefaling fik jeg en behandling for at finde ud af, hvad jeg var allergisk for og i håb om, at det kunne forbedres. Jeg er dybt overrasket samt rigtig tilfreds med behandlingen hos AllergiKompagniet. Jeg bruger min medicin én gang hver 4-7 dag. Jeg har planer om yderligere at få en behandling til for at se om det forsvinder helt. Kan varmt anbefales.

Steen Koldsø
Country Manager Denmark, Ecoflameprotect AB

Aller først, tusind tak for hjælpen. Det har virkelig hjulpet mig meget. Jeg har fået meget mere energi nu. Jeg var træt om eftermiddagen lige efter behandlingen, og siden er det gået rigtig fint, jeg har på intet tidspunkt efter behandlingen taget noget allergi medicin. Jeg spiser lystigt af frugtkurven, det eneste jeg her er lidt i tvivl om er, om der stadigvæk er en lille påvirkning fra kirsebær, idet jeg får nogle små røde prikker på tungen i et kort stykke tid, men det er ikke nær så slemt som før behandlingen, hvor det kløede og kradsede i munden, når jeg spiste kirsebær. Jeg sover også meget bedre om natten nu, tidligere når jeg vågnede om morgenen var jeg snottet og havde ofte røde slimhinder i øjnene, det er helt væk nu, så det ser ud til at min husstøv allergi er røget med i købet.

Solveig Nyenstad

Har siden slutningen af 80’erne haft reel pollenallergi, som for hvert år er blevet værre og værre. Vejrtrækningsbesvær og kraftig øjenkløe, ekstrem træthed, kvalme og generel utilpashed fra slutningen af maj – august. Blev på et tidspunkt i løbet af 90’erne henvist til videre udredning / priktest, og måtte vente 6 mdr på at komme til på en allergi-klinik. Fik bekræftet “pollenallergi” og blev forsynet med en recept på en masse medicin, bl.a. astmamedicin, som skulle tages dagligt. Smed recepten ud, og begyndte at arbejde med allergien via kost, udrensning, akupunktur og zoneterapi (tog selv uddannelsen til zoneterapeut). Fik på et tidspunkt af en veninde telefonnummer til AllergiKompagniet, og fik min første behandling af Torben en gang i slutningen af 90’erne (mener jeg). Har siden været til vistnok 4 behandlinger med nogle år imellem, sidste gang i foråret 2010. For hver gang har jeg oplevet en markant bedring uden at få tilbagefald. (…) Skulle der komme et lille antræk til nys eller øjenkløe drikker jeg straks 2-3 store glas koldt vand, og mærker så i reglen ikke mere. Det er fantastisk!

Signe Schultz
Sygeplejerske, IOM

I foråret 2008 begynder jeg at hoste meget, dette står på i flere måneder. Jeg tænker på allergi men vil ikke acceptere dette. Efter 3 måneder med denne hoste og astmatisk vejrtrækning konsulterer jeg min egen læge for at få lavet en priktest. Den er negativ, jeg får recepter for varig lidelse på Antihistmin, Ventoline og Seretide. Så en dag hører jeg om Torben Andersen, da en af vores patienter havde fået fjernet allergi overfor C-vitamin. Jeg konsultere T.A. og bliver testet, det viser sig at være bynke der er synderen. Jeg gennemførte den anbefalende udrensning og indtog de anbefalende midler. Dog måtte jeg en gang mere hos T.A. ….. men efterfølgende har jeg intet haft. Så det er en rigtig solstrålehistorie. Venlig hilsen Signe Schultz (sygeplejerske på IOM).

Helle Huus Bjerge
Kostvejleder og studerende ved Århus Universitet

Jeg har haft allergi i knap 20 år. Jeg er, så vidt jeg husket, aldrig blevet priktestet, da jeg hader nåle. Jeg døjede utroligt meget med høfeber om sommeren, hvilket jeg ikke gør mere, nu slår jeg græs, hvilket jeg aldrig har kunnet før 🙂 Jeg har også haft problemer med hund og kat, hvilket jeg ikke har mere (Dog kan nogle hjem med hund stadig provokere mig, men om det er hunden eller andet støv, ved jeg jo ikke) Har i dag selv kat uden problemer, hvilket jeg aldrig har kunnet tåle før. Jeg brugte i starten af min allergi-periode antihistaminer, hvilket bare gjorde mig afhængig af større og større doser medicin for at opnå den samme effekt. Så derfor stoppede jeg til sidst, da det ikke virkede rigtigt for mig at skulle øge dosis i hele tiden. Jeg vidste ikke rigtig, hvad det gik ud på da jeg kom til behandling, men jeg var meget skeptisk. Det skulle dog have en chance:-) Jeg mærkede en virkning med det samme, men skulle så hjem og provokere, hvilket også frembragte en reaktion. Hvorefter jeg blev behandlet igen og igen, indtil jeg ikke kunne fremprovokere en reaktion. Jeg blev sidst behandlet sommeren 2009.

Britt Dige Toft
Adjunkt, Tørring gymnasium

Jeg har af gode grunde ikke kunne “teste” om min allergi er blevet bedre efter behandling, da jeg ikke hverken er blevet stukket af bier eller blevet udsat for græspollen(pga. årstiden). Jeg har haft græspollen allergi siden mine barndomsår. Jeg har de sidste mange år mærket at antihistaminen ikke virker på mig længere. Derfor er jeg blevet vaccineret for Eng-rottehale græs igennem 3 år, men som jeg kunne forstå hos jer, er jeg blevet vaccineret mod en græstype, jeg ikke har udviklet allergi for. -måske er det grunden til at den heller ikke virkede på min allergi! Intet fungerede således for mig længere, og jeg var desperat for at slippe af med allergien! Jeg havde hørt fra en ven, hvorledes I havde behandlet ham for sin “multi-allergi” og hvorledes det nu har givet ham et bedre liv. Det er årsagen til at jeg prøvede lykken hos jer, og jeg glæder mig til sommer for at se hvordan det har virket. Under behandlingen oplevede en yderst professionel og fantastisk behandling! Jeg fik uddybende forklaringer på behandlingen og hvad der skulle ske under forløbet. Jeg mærkede en tydelig allergisk reaktion på de mange allergene-prøver, og jeg mærkede at de allergiske reaktioner forsvandt under behandlingen. Jeg fik efter lang tid pludselig den underlige fornemmelse at jeg sagde til mig selv “Så, nu er det væk”. Jeg var med andre ord ikke i tvivl om at nu var allergien forsvundet. Jeg er dybt imponeret over behandlingen hos AllergiKompagniet, og jeg står stadig meget uforstående overfor læger der til stadighed ordinerer os allergi-patienter medicin, hormoncremer osv. når en metode som denne kan gøre det vi alle hungrer efter: At slippe helt af med allergien. Jeg har nu varmt anbefalet AllergiKompagniet til mine venner der lider af allergi. Tusind tak for jeres hjælp! Mvh. Britt Dige Toft

Louise Pihl
Danske Bank

Jeg har haft græs- og birkeallergi i ca. 15 år, med næse der løber, øjne der klør og løber i vand. Har både taget næsespray, piller og øjendråber for at kunne fungere i pollensæsonen. I marts 2009 blev jeg gravid, og måtte derfor ikke tage hverken piller eller næsespray som normalt. Jeg fik nogle andre, men de virkede ikke. I maj 2009 så jeg en tv-udsendelse om jer, og efterfølgende fortalte en kollega, at hun havde gået til behandling hos jer, og hendes allergi var væk. Jeg kontaktede jer i juli 2009 og fik en tid. Jeg var ret skeptisk, men var villig til at prøve næsten alt. Jeg fik første behandling, men efter 1-2 uger synes jeg stadig, der var nogle symptomer, så jeg fik 1 behandling mere. Nogle få dage efter denne behandling var jeg ikke længere plaget af nogle af symptomerne – overhovedet. I juni 2010 synes jeg at få nogle symptomer igen, og fik derfor en tid. Efter 1 behandling har jeg ikke haft flere symptomer. Jeg har ikke taget nogen form for allergimedicin siden.

Palle Engkjær
Alarmmontør, G4S

Jeg har været plaget af græsallergi siden jeg var 10-11 år, dengang troede man det var sommerforkølelse…. Jeg kunne ikke klare at køre på landevejen om sommeren når der blev slået græs, bare duften af nyslået græs var nok til at kroppen reagerede. Efter bare een behandling har jeg kunnet nyde at køre med åbne vinduer i bilen og ikke tage forholdsregler når jeg skulle slå græsplænen. Dejligt at det kan løses på en SÅ nem måde, kan klart anbefales til andre.

Emil Vestmark
Skoleelev

Min søn (Emil) har lidt af eksem, kløe og altid haft en mærkelig tør hud. For et par somre siden kunne han overhovedet ikke være i nærheden af græsfrø. 2009 fik han 1. behandling og forår 2010 den næste. Det var klart bedre efter behandlingen (dog var græsfrø næsten væk på dette tidspunkt) Jeg glæder mig til sommeren, hvor vi skal prøve det af igen. Emil var sammen med naboens kat dagen før vi besøgte jer, og slog voldsomt ud, kløe i næsen. Da vi kom hjem fra AllergiKompagniet, besøgte vi katten igen, og der var intet at bemærke. I 2010 fik han behandling mod hund (hundehår havde vi selv med), det virker som om han tåler hunde igen. Emil har med garanti allergi over for visse fødevarer. Vi begrænser farvestoffer og kunstige fødevarer, som jeg mener, er skurken. Jeg føler behandlingerne har hjulpet, men om det permanent har fjernet symptomerne ved jeg ikke helt. Så kommer vi altså igen. Vi har klaret det hele uden medicin, dog har lægen krævet vi bruger lidt hormon creme når det er værst!! Så reserver en tid til os – lige ved græsfrø start. tak

Poul Køhn
Selvstændig

Jeg er en mand på 47, som har haft allergi i ca. 35 år. Det har været meget belastende og er bare tiltaget gennem årene. Det handler om pollenallergi fra marts til september. Jeg har prøvet mange forskellige behandlinger uden den store succes. Men den bedste sommer jeg har haft i mange år, er den jeg har haft efter at have modtaget behandling hos AllergiKompagniet. Jeg har næsten ikke mærket noget efter ca. 5 behandlinger, så det har været en kæmpe succes som jeg kun kan anbefale til andre. Hvis det holder fremover, kan jeg kun sige at her bare er tale om forhøjet livskvalitet. Mvh Poul Køhn

Eske Skafsgaard Hjorth
Livredder hos Aqua Forum, Horsens

Jeg fandt ved et tilfælde jeres hjemmeside, da jeg søgte på allergi. Her så jeg udsendelsen fra TV, og skrev min søn, Eske på venteliste for ca. et år siden. Han fik en tid, hvor hans fødevareallergi var blevet stadigt mere omfattende. Hans første allergiske reaktioner var allerede som 6 årig, hvor han reagerede overfor nyslået græs, herefter har allergien bare bredt sig til at omfatte stadigt flere fødevarer (nødder, meloner, gulerødder, kiwi osv). Hans reaktioner før behandlingen var for fødevarer på 8 (på skalaen ml. 0 og 10), og efter en kur mod Candida og herefter 1 behandling mod allergi, er reaktionen nu på 4, når han har indtaget tidligere allergifremkaldende fødevarer. Vi afventer om det falder yderligere, ellers kontakter vi jer igen. Vi er overbeviste om at behandlingen virker. Jeg tog Candida kuren sammen med Eske, for at være solidarisk. Jeg har de sidste mange år været overvægtig, men kuren fjernede min hang til søde sager, har normaliseret min sultfølelse, nedsat mit kalorieindtag og medført et markant vægttab. Jeg har fortalt kollegaer, venner og bekendte om både Eskes og egne erfaringer med Allergikompagniet, og alle har været begejstrede og har ønsket at kontakte jer.

Klaus Sass Dalby
Fotograf

Jeg var meget skeptisk, og havde følelsen af, at Torben blot ville “plukke” mig, men jeg blev meget klogere. Første gang virkede det kun et par dage, men anden gang så var jeg symptomfri det år. Til næste år skal den nok have en omgang mere, men det er RIGTIG godt givet ud, så jeg kan nyde foråret igen efter 25 års høfeber!

Aslaug Bugge
Sundhedsplejerske

Sundhedsplejerske fik fjernet sin allergi overfor en lang række fødevarer, og kan i dag atter nyde disse ting uden nogen form for reaktion. Især persille, som tidligere flere gange har medført at hun blev kørt af sted med udrykning pga. vejrtrækningsproblemer.
For over 30 år siden fik jeg konstateret allergi for første gang. 5 år senere udviklede jeg fødemiddelallergi overfor mange fødemidler: persille, nødder, meloner, kiwi m.m.
Det var alt sammen fødemidler, som jeg i det daglige godt kunne undgå, men jeg var noget “handicappet”, når jeg var ude at spise, for slet ikke at tale om, når jeg var i udlandet på ferie.
Især persille blev jeg ret syg af med hævede slimhinder både udvendigt og indvendigt, hvilket bevirkede, at jeg hævede op i halsen, hvis jeg fik det mindste stykke. Jeg har flere gange været kørt afsted med udrykning p.gr.a. vejrtrækningsproblemer. Når jeg var på ferie, var jeg konstant på antihistamin for det tilfælde, at jeg ved et uheld fik persille. Det var ikke altid lige let at forklare på udenlandsk at jeg ikke måtte få persille. Persille er jo sådan et universal-krydderi, som mange bruger til at pynte med, putte i alskens ting for at give en dejligere smag til maden. Da min mand har sukkersyge, klagede min familie og venner ofte over, at vi var meget besværlige at have på kost.
Jeg har flere gange talt med Torben Andersen, Rygkompagniet, om, at han skulle fjerne min allergi, jeg havde bare ikke fået taget mig sammen, idet jeg før har prøvet mange ting, som aldrig rigtigt har hjulpet, så det var med nogen skepsis, at jeg i Påsken 2004 drog ud til ham for at få fjernet min allergi. Efter ca. 2 timers konsultation, var min hjerne blevet “afkodet” min allergi og jeg kunne tage hjem efter at have smagt persille UDEN nogen former for reaktion. På vej hjem købte jeg et ordentligt bundt persille for at lave en lækker pesto og til aftensmaden blev der trukket en flaske rødvin op – det skulle fejres! Min mand, som var noget skeptisk, skulle ikke have noget rødvin: han ville være klar til at køre på skadestuen. Men efterhånden som måltidet skred frem, blev han rolig og turde også tro på, at han kunne deltage fuldt ud i festmåltidet.
Den forløbne måned har jeg nydt at kunne smage alle de ting, jeg ikke har kunnet spise i næsten 25 år. Det er herligt – og meget grænseoverskridende – at tage mad i munden, som jeg før er blevet dødsyg af! Min omgangskreds har ikke vænnet sig helt så hurtigt til det som jeg: forleden var jeg sammen med nogle venner og vi fik rullesteg med persille. Jeg tog fra fadet og gik i gang med det lækre måltid. Pludseligt kom husets herre – som stod for maden – ud fra køkkenet, vild i øjnene: “Aslaug, Stop – du må ikke spise kødet, jeg har lavet et stykke til dig uden persille!” Men jeg kunne berolige ham og nyde den dejlige mad.
Ja, verden har sandelig udvidet sig for mig, takket være én eneste konsultation hos AllergiKompagniet.

Christian Borch Dissing
Skoleelev

Skrevet af Christians mor, da Christian kun er 7 år. Christian har i årevis haft tør hud på håndled og i albueleddet. Han er tidligere blevet behandlet med hormoncreme, men da det kun hjalp mens behandlingen stod på gik vi bort fra det, da vi jo ikke kender konsekvensen af midlet på langt sigt. Siden har vi brugt alverdens dyre fine fede cremer uden held. Hos hudlægen fik vi at vide, at det bare var tør hud, men det har holdt Christian og os andre vågne mange gange om natten, hvor han har ligget og kradset sig. Jeg hørte så fra en veninde, at hun var kommet af med sin allergi hos allergikompagniet – sidste udvej tænkte jeg, hvorfor dog ikke prøve. Det viste sig, at Christian reagerede på hvedemel og derudover havde en candidasvamp. Christian kom på kur i 1 måned for candidasvampen – han holdt den 100 %, hvilket jeg ikke tror nogen voksne ville have klaret det. Efter den måned var al eksem væk, den kom dog så småt tilbage efter nogle få uger og vi besøgte Allergikompagniet igen. Her viste det sig, at candida svampen var væk, men reaktionen på mel var der stadig – den blev behandlet igen og nu næsten 2 måneder senere er huden fin og eksemen helt væk. Glade forældre og glad barn.

Jakob Gormsen

Jeg har siden jeg var omkring 12 år haft det meget svært med græspollen. Gennem årene er det kun blevet værre og værre, har prøvet alle de piller og spray der kan købes og ordineres af lægen. Men de har alle kun kunnet dæmpe høfeberen lidt. Jeg har været til mange priktest hos lægen og den har altid vist græs. Jeg er så voldsomt ramt at jeg konstant går rundt med pandehule- og bihule-betændelse. Efter jeg har været hos AllergiKompagniet 4 gange i foråret 2009 er græs ikke længere et problem for mig. Dette udfordrede jeg med en tur til Roskilde Festivalen, som er et helvede for en med græs allergi, det var en fornøjelse og jeg havde ingen problemer med græs. Det er nu blevet vinter og jeg er begyndt at få pandehule og bihule betændelse igen, underligt for jeg har ingen græsallergi symptomer og det hele gik lige så godt. Jeg tog til en næse-hals læge for at få taget en priktest og høre hans vurdering. Testen viste at jeg ikke kunne tåle hund, birk og støvmider og det var derfor jeg hævede op i næsen grundet allergi reaktionen som så forårsaget betændelsen. Det ALLER BEDSTE var at der var INGEN udslag for GRÆS, slet ingen. Så jeg reagerer ikke på græs mere, fantastisk. Nu skal jeg bare have hjælp af AllergiKompagniet til hund, birk og støvmider. AllergiKompagniet har fat i noget godt og rigtigt. Hilsen Jakob Gormsen

Finn Overgaard
Partner, Relationshuset GEKKO

Jeg har lidt af allergi overfor kat, brik, græs og været overfølsom overfor en række bær og frugter. I mere en 10 år har jeg været på allergi medicin de sidste år både indsprøjtninger og receptpligtig piller daglig. I dag bruger jeg INTET. Jeg har haft et par enkelte tilbagefald de er kureret med et enkelt opfølgnings behandling. Mit råd til dig: Prøv det. Det kan forandre dit liv. Både din egen livskvalitet, din økonomi og din omgangskreds vil bemærke en tydelig forandring fra første dag. Vi har anbefalet AllergiKompagniet til mange. Alle er kommet glade retur

Irene Tufvesson
Statsaut. fodterapeut

Hej.

Jeg fik min allergi for 20 år siden, mener selv det kom efter en trafikulykke måske pga. af en choktilstand.

Har aldrig haft allergi tidligere og ingen i familien har allergi. Jeg er gennem årene blevet testet men sidste gang for ca 6 år siden og igen her for nogle måneder siden. Har fået binyrebarkhormon hos lægen med mellemrum når min allergi om sommeren blev for slem. Mine symptomer er meget nysen og øjne der klør og løber i vand. Katten og visse fødevarer pga. krydsallergi har givet mig kløe i hals og øer så jeg var ved at blive vanvittig.

Hver sommer når birken var i gang kumme jeg slet ikke være uden for. Nøs og hostede vildt meget og mine øjne blev så lysfølsomme at jeg ikke kunne sidde ude eller køre bil. Er fodterapeut og sider daglig med patienter. Bare de havde hunde eller katte hår på tøjet, måtte jeg ind og tage en pille og faktisk gik det ikke i orden før flere timer efter. Har derfor altid taget en allergitablet når der begyndte at komme symptomer eller fast hver forår og sommer.

Sad en dag og tænkte “der må da findes en løsning”. Da i dukkede op kunne jeg jo se at udsendelsen fra prakxis var èn jeg havde set. Dengang tænkte jeg ikke rigtig over at jeg kunne komme i betragtning hos jer, men da jeg så hjemmesiden kontaktede jeg jer med det samme. Jeg havde en klar ide om at det er jo sundere end alle de forskellige mediciner man tager, så ville give det en chance.

Fik en meget voldsom reaktion da jeg gik fra jer. Allerede dagen efter var det væk igen. Siden har jeg kun haft begrænset allergi. Fik sidste behandling 25. juni 2010. Har i dag en hund som vi længe har drømt om, men troede ikke det var muligt. Det er en Engelsk Bulldog, ikke en allergi hund og jeg reagerer kun i mine øjne hvis jeg kommer til at pille mig i øjnene lige efter jeg har kælet med ham, men nyser ikke hoster ikke og er vildt lykkelig. Men tænker jeg måske snart lige skulle en smut over med en lille pose hundehår, så kunne det være alle mine symptomer ville helt forsvinde. SMILER. Mange hilsner og tak. Irene Tufvesson, Bornholm